OCB is niet enkel actief met veiligheidscoördinatie op particuliere bouwwerven. Ook grote bouwwerven hebben geen geheimen voor onze veiligheidscoördinatoren. Houdt er zich meer dan 1 aannemer bezig met de werken, dan dient er een veiligheidscoördinator te worden aangesteld door de bouwheer.
De richtlijnen die worden opgesteld in de verslagen van onze experts dienen gevolgd te worden om op deze manier de veiligheid van alle betrokken partijen op een bouwwerf te kunnen garanderen.
Vanaf de werken van start gaan tot ze beeïndigd worden, heeft de veiligheidscoördinator zijn plaats in het project. Zelfs tijdens de ontwerpfase van de bouwplannen kan een veiligheidscoördinator al bijsturen om de werken op een veilige manier te laten gebeuren. Het volgen van de richtlijnen van een veiligheidscoördinator moet er toe dienen dat ongevallen kunnen vermeden worden.
Wanneer de verschillende aannemers van start gaan op de werf zal de veiligheidscoördinator op verschillende tijdstippen toezicht doen op de bouwwerf, dit gebeurt altijd in samenspraak met de verantwoordelijke van de werf.
Na elk zal de veiligheidscoördinator een verslag opmaken met zaken die hij opgemerkt heeft tijdens zijn bezoek. Hij zal de betrokken partijen dan op de hoogte brengen en de veiligheidsrichtlijnen adviseren.
Na oplevering van de werken (einde van de werken) wordt er door de veiligheidscoördinator een postinterventiedossier opgesteld. Hierin staan alle documenten van de architect, verslagen van de veiligheidscoördinator, bouwplannen en plannen van de geplaatste nutsvoorzieningen.
Vraag hier uw offerte aan en wij contacteren u zo spoedig mogelijk!
Niet helemaal zen?
Onze keurders denken altijd aan jouw veiligheid. Zelfs als ze wel helemaal zen zijn.